Učitel naživo

Usilujeme o modernizaci českého vzdělávání inovací přípravy a podpory učitelů a ředitelů škol.

Poslání

Učitel naživo (UnŽ) je nezisková organizace s týmem expertů, která usiluje o modernizaci českého vzdělávání. Vyvinuli jsme a otestovali nové programy pro učitele a ředitele škol, které výrazně zlepšují učení dětí ve školách. Naším know-how v oblasti přípravy a podpory učitelů a ředitelů škol se snažíme obohatit a proměnit veřejný vzdělávací systém, abychom naplnili naši vizi: Všechny děti se učí naplno, s radostí a rovnými šancemi a ze školy odcházejí připravené na výzvy a příležitosti 21. století.

Příklad aktivit

  • Realizujeme inovativní kvalifikační program Učitel naživo pro budoucí učitele s přibližně 50 % reflektované praxe. Vzděláváme také učitele, kteří naše studenty provázejí na praxích.
  • Nabízíme akreditovaný vzdělávací program Ředitel naživo pro ředitele škol a jejich zástupce a ve spolupráci s MŠMT a NPI ČR jsme v září 2022 odstartovali pilotní ročník kvalifikačního programu pro ředitele Lídr školy. Oba programy kladou důraz na rozvoj pedagogického leadershipu.
  • Ve spolupráci s Otevřeno jsme iniciovali vznik Komunity vzdělavatelů budoucích učitelů.
  • Publikujeme a medializujeme vzdělávací témata, realizujeme výzkumy a studie, analyzujeme a komentujeme návrhy zákonů. Spolupracujeme s klíčovými aktéry z MŠMT, Parlamentu ČR, neziskového sektoru a akademické sféry na prosazení inovací a systémových změn.
Kontaktní osoba: Anna Francová, a.francova@ucitelnazivo.cz
ikona_velka_Publikace_zluta

Prohlédnout publikaci SKAV jsme my

skav jsme my