Jednota školských informatiků

Podporujeme účelné využití digitálních technologií při učení (nejen) ve školách.

Poslání

Jednota školských informatiků (JŠI) je profesní spolek pracovníků ve školství, kteří mají pozitivní vztah k digitálnímu vzdělávání a k využití nových trendů z oblasti digitálních technologií. Máme cca 200 členů ze škol a akademického prostředí, ale najdete mezi námi i členy z firem a subjektů, které technickou podporu a služby v oblasti ICT školám poskytují. Od založení je naším hlavním úkolem spojovat učitele informatiky a pomáhat jim při výkonu jejich povolání. Šířit mezi ně potřebné informace, nové trendy, dávat jim příležitost se setkávat a vzdělávat se v ČR i na mezinárodní úrovni. Spolek byl založen v roce 2002 na mezinárodní konferenci Poškole v Sedmihorkách u Turnova v souvislosti se vznikem Státní informační politiky ve vzdělávání.

Příklad aktivit

  • Zasazujeme se o digitální wellbeing žáků i všech ostatních ve škole na systémové úrovni.
  • V lednu 2022 jsme zahájili dvouletý projekt UčIT podpořený společností Google na rozvoj učících se komunit učitelů informatiky.
  • Podněty od našich členů přenášíme na jednání střešních platforem školských asociací a do jednání s kraji, MŠMT a dalších institucí.
  • Velkou pozornost věnujeme národním plánům rozvoje školství, v současné době spolupracujeme na přípravě revize RVP v souvislosti se Strategií 2030+.
Kontaktní osoba: Petr Naske, petr.naske@jsi.cz
ikona_velka_Publikace_zluta

Prohlédnout publikaci SKAV jsme my

skav jsme my