Česká asociace mentoringu ve vzdělávání

Mentoring je užitečný nástroj pro zvyšování kvality vzdělávání a prostředek profesního rozvoje pedagogických pracovníků a jejich kompetencí.

Poslání

V České asociaci mentoringu ve vzdělávání (ČAMV) od roku 2013 usilujeme o rozvoj mentoringu jako oboru v teoretické i v praktické rovině. Mentoring vnímáme jako praktickou podporu vzdělavatelů umožňující jejich osobnostní rozvoj. Mentoring je učí si pojmenovat cíle práce a následně je vyhodnotit. Stávajícím mentorkám a mentorům ve vzdělávání poskytujeme prostor pro další profesní růst a platformu ke kolegiálnímu sdílení. V asociaci sdružujeme osoby i organizace, které podporují kvalitu pedagogické práce prostřednictvím vzdělávacích, informačních a výzkumných aktivit pro odbornou i laickou veřejnost.

Příklad aktivit

  • Nabízíme systém certifikace mentorek a mentorů.
  • Na našich webových stránkách uvádíme přehled mentorek a mentorů podle krajů.
  • Školám a vzdělávacím institucím nabízíme podporu při realizaci projektových aktivit spojených se vzděláváním v mentoringu a koučování formou informačních a vzdělávacích aktivit, včetně mediální podpory.
  • Sdílíme výsledky publikační a výzkumné činnosti.
  • Připravujeme odborné konference, semináře a školení.
  • Realizovali jsme projekt Cesta, ve kterém pod vedením odborníků vzdělavatelé prošli cestu od osobnostně sociálního rozvoje přes zvyšování svých profesních dovedností. Zapojení vzdělavatelé tak získali kompetence pro realizaci interního mentoringu a lektorské činnosti.
Kontaktní osoba: Václav Šneberger, vaclav.sneberger@camv.cz
ikona_velka_Publikace_zluta

Prohlédnout publikaci SKAV jsme my

skav jsme my